Leercentrum Arduin

In het Leercentrum van Arduin kun je een leerwerktraject volgen. Met een leerwerktraject bereiden we je voor op het werken bij een bedrijf. Je leert allerlei belangrijke vaardigheden die je nodig hebt om je werk goed te kunnen doen. Je krijgt ook lessen in taal en rekenen. 

Ralf vindt het leuk om achter de kassa te staan

Een vak leren

Een leerwerktraject duurt ongeveer anderhalf tot twee jaar. Je gaat één dag in de week naar school en twee dagen per week ervaring opdoen in de praktijk. Je werkt dan bijvoorbeeld in een van onze lunchrooms en leert zo omgaan met klanten. Hoe je de klant een kopje koffie of een maaltijd serveert. Ook leer je hoe de kassa werkt of hoe je eten klaarmaakt in de keuken. In het Leercentrum krijg je theorieles van onze trainers. Zij leren jou hoe je omgaat met collega's. Dat je op tijd komt op je werk en hoe je je hoort te gedragen op je werk. Ook leer je alles over je vak. Bijvoorbeeld hoe je ouderen verzorgt als je als woonhulp aan de slag gaat.

Het Leercentrum is er voor iedereen met een verstandelijke beperking of met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Certificaat halen

Als je slaagt voor een leerwerktraject krijg je een branche erkend certificaat. Dit is een speciaal bewijs waarop staat wat jij allemaal geleerd hebt. Met dit certificaat vergroot jij de kans op het vinden van een goede baan. Een van onze jobcoaches helpt je bij het zoeken naar een plek/bedrijf waar jij graag wilt werken.