Werken en leren

Arduin helpt je om te doen waar je goed in bent. Uit te zoeken wat je leuk vindt en jezelf te ontwikkelen. En dat alles binnen je eigen mogelijkheden. Samen met jou zoeken we wat bij jou past. Je kunt bij ons een echt vak leren zoals tuinman, schoonmaker of ober. Of je leert hoe je mooie artikelen maakt zoals borden en koffiekopjes, knuffels of schilderijen. Je kunt werken bij een bedrijf van Arduin, of bij een gewone organisatie, met hulp van Arduin. 

Aan het werk op bij Houtvakwerk in Ritthem

Wat kun je leren bij Arduin?

Bij Arduin bieden wij diverse leerwerktrajecten aan. Je werkt bijvoorbeeld in onze lunchroom en leert omgaan met klanten. Je leert hoe je hen een kopje koffie of een maaltijd serveert. En hoe de kassa werkt of hoe je eten klaarmaakt in de keuken. Je volgt daarnaast lessen op het leercentrum in Vlissingen of Middelburg.

Lees hier meer over het werkleertraject bij Arduin

Hoe kun je aan het werk bij Arduin?

Arduin heeft veel bedrijven waar je kunt werken. Woon je bij Arduin? Dan zoekt jouw persoonlijk regisseur (PR) samen met jou naar werk dat jij leuk vindt en bij jou past. Woon je niet bij Arduin, maar wil je wel bij een van onze bedrijven aan de slag? Neem dan contact op met de accountmanager. Dat kan via arduinwerkt@arduin.nl of door te bellen naar 0118-434500.

 

De werk-en leerladder

Bij Arduin hebben we een belangrijk uitgangspunt: iedereen moet aangemoedigd worden om het maximale uit zichzelf te halen, midden in de maatschappij, met als mogelijk doel: een baan die bij je past, betaald of onbetaald. Hiervoor gebruiken wij de werk- en leerladder. 

Op de werk- en leerladder kun je zien waar je op dit moment staat, welke stappen je kunt maken en wat je nodig hebt om de stappen te zetten. Ieder mens staat op een trede van de ladder. Ons doel is om iedere cliënt een stapje of meerdere stapjes hoger op de ladder te krijgen. Dit alles binnen je eigen mogelijkheden. Steeds een stapje verder, met ondersteuning waar dat nodig is. 

Bekijk hier de werk- en leerladder van Arduin.