Vrijwilligster Ineke zwemt elke woensdag met Chris

Vrijwilligster Ineke zwemt elke woensdag met Chris

Vrijwilligster Ineke zwemt elke woensdag met Chris

“Zorgen zit in me. Ik ben blij dat ik het nog kan doen.”

Elke woensdagochtend rijdt Ineke (83) naar het Jannewekken in Zierikzee om Chris (47) op te halen. Samen gaan ze naar het zwembad in Zierikzee. “Meestal zijn we met drie of vier cliënten en net zoveel begeleiders. Dan neem ik van iedereen de zwemtassen mee. Maar als er door vakantie mensen uitvallen, gaan we gewoon met z’n tweetjes”, vertelt Ineke.

Niet stoppen

Hoewel Ineke pas sinds een paar jaar met Chris gaat zwemmen, kent ze hem al langer. “Tot mijn tachtigste heb ik bij Arduin gewerkt als oproepkracht. Ik heb vroeger in de bejaardenzorg gewerkt en was al met de VUT. Daar had ik best moeite mee dus toen ik de kans kreeg, heb ik een bijscholing gedaan en bij Arduin gesolliciteerd. In 2014 ben ik gestopt met werken, omdat ik een grote reis ging maken. Maar toen ik terug was heb ik het zwemmen meteen weer opgepakt, want ik wilde er toch nog niet helemaal uit.”

Genieten

Chris vindt het heerlijk in het water, dat weet Ineke zeker, al kan hij dat niet uitspreken. “Als ik hem ophaal, zie ik zijn ogen oplichten, dus hij herkent me wel. Hij gaat graag mee en kent mijn auto. In het water is hij ontspannen, dan ligt hij heerlijk op zijn rug. Hoewel ik niet weet wat hij precies meekrijgt, praat ik toch tegen hem en soms trek ik gekke gezichten. Voor mij is het ook ontspannend. En het is goed voor mijn conditie!”