Ontwikkelingen Vastgoed

25 juli 2019

's Heeren Loo regio Zeeland staat aan de vooravond van een grootschalige vastgoedtransitie. Eén van de hoofdpunten uit het continuïteitsplan is dat er voor een groot deel van onze cliënten nieuwe zorglocaties worden ontwikkeld. Hiervoor wordt eerst een Regionaal Vastgoedplan opgesteld. Hierin wordt de zorgvisie van 's Heeren Loo regio Zeeland vertaald naar de plannen voor nieuwbouw. Dit vastgoedplan biedt de basis voor de individuele projecten, zoals de nieuwe zorglocatie Rittenburg in Middelburg.
nieuwbouw

Deelnemers

Voor het opstellen van het Regionaal Vastgoedplan en het ontwikkelen van de zorglocatie Rittenburg zijn twee projectgroepen opgericht. Vanuit de directie worden de projectgroepen aangestuurd door de Stuurgroep Vastgoed. Hierin nemen naast managers en medewerkers, ook vertegenwoordigers van de Cliëntenraad en Ondernemingsraad deel. 

Regionaal Vastgoedplan

Het eerste resultaat wordt het Regionaal Vastgoedplan. Dit wordt in oktober aangeboden voor besluitvorming aan de Raad van Bestuur van ’s Heeren Loo. De eerste stap voor zorglocatie Rittenburg is een zogenaamde business-case (projectplan); deze kan pas worden vastgesteld als het Regionaal Vastgoedplan is besloten. In de volgende nieuwsflitsen zullen we meer inhoudelijk ingaan op het Regionaal Vastgoedplan en het project Rittenburg.