Even voorstellen: Frank Hessler, manager Plan- en Flexbureau

25 juli 2019

Mijn naam is Frank Hessler. Ik werk sinds 2004 bij ’s Heeren Loo waar ik ben begonnen als manager zorg. Sinds 2006 ben ik mijn interesse gaan verleggen en ben mijzelf gaan specialiseren op het brede gebied van Personele Planning. Binnen mijn laatste rol op het hoofdkantoor in Amersfoort ben ik verantwoordelijk geweest voor het proces Cliënt Volgend Roosteren binnen ’s Heeren Loo. Ik heb de keuze gemaakt om naar deze regio te komen om de kennis die ik de afgelopen 12 jaar heb opgedaan, met jullie te delen met als doel om weer in balans te komen in de driehoek tussen de cliënt, medewerker en de organisatie.
Frank Hessler

Waarom is verandering met betrekking tot de planningen noodzakelijk?

Als de planning niet ‘op orde’ is, dan hebben onze cliënten en medewerkers daar last van. En dat is op dit moment helaas wel nog regelmatig het geval bij ’s Heeren Loo Zeeland. Ook kunnen we door inefficiënt roosteren geld verliezen. Externe inleen kan bijvoorbeeld toenemen, dat betekent voor onze cliënten minder bekende gezichten. De werkdruk bij medewerkers kan omhoog gaan en uitstroom van medewerkers kan toenemen. Hierdoor kunnen we onze cliënten niet de service bieden die we willen en waar ze in onze ogen ook recht op hebben. Voordat we het weten belanden we in een negatieve draaikolk waar we niet meer uitkomen. Dus hier hebben we aandacht voor. Daarom dat ik ook ben gevraagd om hierin te helpen. Ik ga u via deze Nieuwsflits de komende tijd informeren over de vorderingen die we met elkaar maken. 

De driehoek in balans

De personele Planning raakt alle onderdelen van onze organisatie. Waar we naar streven is een mooie balans tussen de driehoek cliënt, medewerker en organisatie. Soms is de balans zoek en sluiten we met elkaar compromissen om weer in balans te komen. Soms hoeft er niets te veranderen omdat de personele planning als een zonnetje loopt. Soms betekent het dat er meer regie op het rooster naar de medewerker kan, mits de driehoek in balans blijft. Hoe dan ook, Planning is mensenwerk en maatwerk en geen ‘eenheidsworst’.