Terugblik Dare2Care festival in Goes

14 maart 2019

Op woensdag 13 maart 2019 was de eerste editie van het Dare2Care festival in de Grote Kerk in Goes. Daar konden scholieren kennismaken met de zorg en alles wat dit te bieden heeft, in de hoop natuurlijk dat ze een zorgopleiding gaan kiezen. Op een hele actieve manier konden ze beleven wat het is om in de zorg te werken. Dit alles vanwege de Week van Zorg en Welzijn.
Dare2Care festival 2019

Zeeland Onbeperkt

Arduin was hier aanwezig in de hoedanigheid van Zeeland Onbeperkt. Samen met Gors en Zuidwester hadden we een stand waar de jongeren onder andere een parcours konden afleggen in een rolstoel en konden beleven hoe lastig het is om te volleyballen terwijl je zit. Vooral de aanwezigheid van zorgrobot Zora trok veel bekijks, zeker wanneer ze één van haar dansjes deed.

Cliënten

In de stand van Arduin was ook altijd een supportmedewerker aanwezig, die de jongeren goed kon uitleggen hoe het is om te werken met cliënten met een beperking. De leerlingen die bijvoorbeeld al een zorgopleiding volgen kennen vaak wel de ouderenzorg of het ziekenhuis, maar waren nog niet zo bekend met de doelgroepen van Arduin. Ook waren er gedurende de dag cliënten uit het cluster Ambulant aanwezig.

Volwassenen

Opvallend was dat ook veel volwassenen naar het evenement kwamen. Niet alleen om de jongeren te begeleiden, maar ook omdat ze zelf op zoek zijn naar werk. HR medewerkers hadden het daarom erg druk met gesprekken voeren en CV’s in ontvangst nemen. Het was een leuke dag en hopelijk hebben we veel mensen kunnen overtuigen om te kiezen voor de zorg. Iedereen die vanuit Arduin aanwezig was en heeft geholpen: bedankt!