Chrissy is vrijwilliger bij Het Atelier

Chrissy is vrijwilliger bij Het Atelier

Chrissy is vrijwilliger bij Het Atelier

Twee dagen in de week zit vrijwilliger Chrissy op haar vaste plek aan één van de tafels van het Atelier. Omringd door cliënten maakt ze gezichtjes en kleertjes op boertjes en boerinnetjes. “De cliënten doen het begin, met papier-maché en een eerste verflaagje. Ik doe daarna het fijnere werk.”

“Ik vind het leuk om op deze manier wat te betekenen in de maatschappij en ik voel me gewaardeerd.“

Al jaren vrijwilliger

Chrissy is in de zomer van 2017 begonnen bij het Atelier, maar het is niet haar eerste vrijwilligerswerk. “Ik doe het al jaren. Heel lang heb ik tevergeefs gezocht naar een betaalde baan. Toen dat maar niet wilde lukken, besloot ik een andere manier te zoeken om mezelf nuttig te maken. Eerst werkte ik bij de Glazen Pui, maar toen ik hoorde van het Atelier, ging ik daar eens kijken en nu ben ik hier twee dagen in de week. Het is hier lekker druk en ik vind het fijn om met mijn handen bezig te zijn.”

Ik leer ook van cliënten

Chrissy heeft het naar haar zin op het Atelier en hoopt er nog lang te kunnen blijven. “De cliënten zijn allemaal hartstikke lief, de sfeer is goed en het is gezellig met de begeleiding. Ik ben hier van half tien tot half drie, maar de tijd vliegt voorbij. Er is geen gestress, de cliënten worden niet opgejaagd, we zijn gewoon op een fijne manier aan het werk. Sommige cliënten doen dit al langer dan ik, dus soms leer ik ook nog iets van hen.“